over ons

Hallo bezoeker !


Mijn naam is  Sandra Wijgerde.

Ik ben geboren en getogen in Weelde en opende de deuren van dierenpension de Knuffelweide voor het eerst op 28 maart 1997.

Voordien was ik al van kleins af veel met honden en poezen in de weer en deed met de jaren veel ervaring op.

Na een opleiding dierenverzorging met veterinaire ondersteuning in het Groenhorst College in Barneveld en een bijkomende EHBO-cursus ging de grote droom in vervulling en kon ik van mijn hobby mijn beroep maken.


In het dierenpension kunnen zowel honden als katten terecht.

Voor alle dieren geldt dat ze een geldig vaccinatiebewijs moeten meebrengen en preventief behandeld dienen te zijn tegen vlooien.

Katers moeten gecastreerd zijn vanaf de leeftijd van 8 maanden.Grotere honden verblijven met twee in een kennel en kleine hondjes met maximum 4 in een kennel (indien mogelijk uiteraard ).

De honden hebben allemaal een kennel ter beschikking van 2m op 7m.

Deze bestaat uit een binnengedeelte en een buitengedeelte.

Overdag kunnen ze de hele dag door binnen en buiten lopen, 'snachts slapen ze binnen en gaan de luiken naar het buitengedeelte dicht.

In de winter is er verwarming voorzien en in de zomer indien nodig airco.


In de voormiddag gaan de honden op de speelweides, er is voor elke kennel een weide ter beschikking,dus de honden blijven steeds bij dezelfde hond(jes) en er komen op de weide geen andere honden bij.In het poezenhotel zijn er twee grote verblijven.

Elk verblijf bestaat uit een binnengedeelte en een buitengedeelte.

Ze kunnen de hele dag en nacht binnen en buiten vertoeven.

In de winter zijn de verblijven verwarmd en kunnen de poezen via een luikje buiten ,in de zomer staat de deur of raam open.Zowel de hondenverblijven als de kattenverblijven zijn ruim en licht opgevat en voldoen aan alle wettelijk voorgeschreven eisen.

Het erkenningscertificaat uitgereikt door de bevoegde federale overheidsdienst is aanwezig.Alle viervoetige gasten krijgen hoogwaardige voeding in het hondenhotel en kattenhotel ,enkel indien een dier specifieke voeding nodig heeft voor een allergie of een ander medisch probleem mag de voeding meegebracht worden door de eigenaar.

Indien een hond nog puppyvoeding krijgt is het wél noodzakelijk dat de eigenaar dat zelf meebrengt.

Er wordt echter geen korting gegeven bij het meebrengen van eigen voer.


Als uw hond of kat medicatie nodig heeft is dat geen enkel probleem ,u dient deze uiteraard wel mee te brengen.

Voor het toedienen van medicatie of extra zorgen worden bij ons geen extra kosten aangerekend.